A Jablotron története

A Jablotron töretlen növekedését és fejlodését az elektronikus gépjármû és vagyonvédelmi rendszerek gyártására történo szakosodásának köszönheti. A négy mérnök álltal 1990 ben alapított Jablotron vállalat jelenleg több mint 200 fõnek ad munkát és az elmúlt 15 év során a Cseh Köztársaság legnagyobb riasztórendszer gyártójává notte ki magát. A cég központja, fejlesztési részlege és gyára Jablonec nad Nisou-ban található, de kereskedelmi és gyártó egységei ma már Taiwan-ban és a Kínai köztársaságban is megtalálható. Az ISO 9001 szabvány eloírásainak megfelelo Minoségirányítási Rendszer bevezetésével hivatalosan is bizonyítottá vált, hogy az általunk végzett munkára és a termékek minoségére joggal lehetünk büszkék. Dalibor Dedek urat a cég ügyvezeto igazgatóját 1994-ben a "Legkivállóbb vállalkozó" díjával tüntették ki. Ez a kitüntetés, melyet a Czechoslovak Management Center minden évben egyszer adományoz, még mindig a legrangosabb kitüntetésnek számít a Cseh és a Szlovák Köztársaságban.

A Jablotron mûködése

A Jablotron fejlesztési részlegének jelszava a találékonyság. A tervezo mérnökök a leendo gyártmány minden lehetséges felhasználási módját számításba veszik. Körültekintõen tanulmányozzák a piaci igényeket, az áramköri és szoftver terveket, a termék fizikai megjelenését, szemelott tartva a termék minél egyszerûbb kezelését és telepíthetoségét. Valamennyi prototípust házilag, kézzel gyártjuk és szigorú ellenorzések alá vetjük külsõ vizsgáló laboratóriumokban. A belsõ ellenorzésekhez HP,Tektronix muszereket és saját fejlesztésu készülékeket használunk. Ezek a berendezések, kombinálva a CAD tervezés nyújtotta lehetoségekkel, kiváló fejlesztõi környezetet és megbízható gyártmányokat eredményeznek. A Jablotron gyártó részlege mely a termékek összeállításáért felelõs, kiválóan érzékeli a hatékonyság és minoség közötti érzékeny egyensúlyt és arra törekszik, hogy soha ne áldozzon fel túl sokat az egyikbol a másik javára. Õk végzik az alkatrészek beültetését (SMT), a forrasztást, az elsõ kalibrációs beállításokat és a végso összeszerelést. Minden egyes legyártott termék minuségét külön ellenorizzük. A Jablotron minõségirányítási rendszere folyamatosan biztosítja a gyártmányok megfelelo minoségét.

A Jablotront a világgal összekötõ kapocs az értékesítési részleg. Csehországban és Szlovákiában sikeresen építettük ki viszonteladói hálózatunkat. 1993-ban megalapítottuk a Jablotron Taiwani kirendeltségét, mely Taipei-i székhelyérol dolgozik a Jablotron termékek Ázsiai forgalmazásán és felelõs az elektronikai alkatrészek beszerzéséért. Nemzetközi kiállításokon történo részvételével a Jablotron sikeresen vetette meg lábát Európán kívül is, a távolkeleten és Amerikában, amint az a Jablotron a világban. A Jablotron fõ export termékeia vezeték nélküli riasztórendszerek, autóriasztók, elektronikus érzékelok és telefon kommunikátorok. Legutóbbi fejlesztésünk, a JA-8x típusjelzésû, OASiS termékcsalád igazi telitalálat volt. A rendszer méltó követoje a Jablotron korábbi díjnyertes gyártmányainak.

Самая качественная в округе гидроизоляция подвала